Generatieverschillen ontstaan in de Sociale Interactie

Laatste reactie 03/01/2019 08:28 door Donald
· Markeren als ongelezen
Edna Walhain 3 jaar geleden geplaatst
Er wordt in wetenschappelijke kringen ernstig getwijfeld aan het bestaan van generatieverschillen. 
Toch gebeurt er 'iets' in de sociale interactie tussen  oudere en/of meer ervaren medewerkers en jongere, minder ervaren medewerkers. 
Ik zou graag onderzoeken wat er dan gebeurt, of dat productief en inspirerend is of juist improductief en des-inspirerend. Welke middelen, tools en interventies, kunnen we ontwikkelen om de sociale interactie zodanig te beïnvloeden dat deze leidt tot productief en inspirerend samen werken.  
https://generatieacademie.nl/resources/academie-bouwstenen/generatie-kennis/generaties
https://generatieacademie.nl/resources/kennisbronnen/andere-wetenschappelijke-theorieen/sociale-interactie-1
Donald Ropes 3 jaar geleden geplaatst
In ons hoofdstuk over managing intergenerational relations, mijn collega en ik probeer meer betekenis te geven aan de verschillende ideeën rondom generaties, wat voor effecten die kunnen hebben aan relaties tussen medewerkers en hoe managers hiermee kunnen omgaan. Hierbij de link naar het artikel: https://www.academia.edu/32616427/Book_chapter._MANAGING_INTERGENERATIONAL_RELATIONS_A_Conceptual_Framework_for_Managing_Intergenerational_Relations_in_the_Workplace

Voor 'de Praktijk' zou dit stuk inzicht kunnen geven in het ontwerpen van interventies gericht op het verbeteren van de werkrelaties tussen diverse groepen, onder andere verschillende generaties. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 December 2018 om 08:30
Aantal lezers 11
Aantal reacties 2